Ωράριο λειτουργίας

 

Νέα Σμύρνη:

 
Δευτέρα-Παρασκευή 09:00 - 20:00
Σάββατο-Κυριακή Κλειστά
 

Άγιος Δημήτριος:

 
Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 έως 14:00 & 17:00 έως 20:00
 

Κολωνάκι:

 
Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 17:00
 

Μαρκόπουλο (ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ):

 
Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 17:00
 
 
 
 
 

Ακουστικά Βαρηκοΐας

 
Ένα ακουστικό βαρηκοϊας δεν είναι απλώς ενισχυτής ήχου. Ένας μικρός μηχανισμός, συχνά ψηφιακό, μέσω ενός μικρού μικροφώνου λαμβάνει τους ήχους του περιβάλλοντος. Με τη βοήθεια μιας ψηφιακής κάρτας μετατρέπει τον ήχο σε ψηφιακό κώδικα τον οποίο προσαρμόζει σύμφωνα με την πάθηση, τη βαρηκοϊα και τις ανάγκες του ασθενή. Έπειτα επαναφέρει τον κώδικα σε ηχητικά κύματα τα οποία μεταφέρονται στο αυτί μέσω του μεγαφώνου.

Υπάρχουν πολλά είδη ακουστικών βοηθημάτων. Από πολύ μικρά έως αρκετά μεγαλύτερα, μέσα ή έξω από το αυτί, με πολλά ή λιγότερα κανάλια και προγράμματα, με το μεγάφωνο εντός ή εκτός του ακουστικού πόρου και ποιο θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από την πάθηση και τον ίδιο το ασθενή.
Με σωστή συντήρηση, η καλή λειτουργία των ακουστικών βαρηκοϊας σας μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Η υγρασία είναι ο χειρότερος εχθρός τους και επειδή δεν μπορεί να αποφευχθεί 100% είναι καλό να θυμάστε τα εξής: το ακουστικό το φοράμε το πρωί αφού έχουμε στεγνώσει πρόσωπο, αυτιά και μαλλιά, το βγάζουμε το μεσημέρι για μερικές ώρες και το βάζουμε στο κουτί του με ανοιγμένο το καπάκι της μπαταρίας για να αερίσουμε το αυτί και το ακουστικό. Επίσης, υπάρχουν εξειδικευμένες συσκευές (αφυγραντήρες) για την απομάκρυνση της υγρασίας.

Το ξαναφοράμε και πριν κοιμηθούμε το βάζουμε πάλι στο κουτί του.

Τέλος, κάθε 1-2 μήνες, επισκεπτόμαστε στον ακοοπροθετιστή μας για ένα σέρβις.

 
Ακουστικά Βαρηκοΐας - ΣΚΟΥΡΑΣ